Chyba
  • Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_finder, 1

Enzymy

 

Zdraví a potravní doplňky, RNDr Petr Fořt Csc, Ikar 2005 str.355-358

 

Enzymy jsou organické molekuly poměrně složité struktury a proteinového charakteru, účinkující ve všech procesech výměny látek v živých organismech. Mají zásadní význam, protože bez nich by pochody “destrukce a konstrukce či rekonstrukce” nemohly proběhnout. Obecně enzymy umožňují reakci mezi dvěma látkami. Enzymy tedy jsou doslova biokatalyzátory.

 

Každá, dokonce i ta nejjednodušší biochemická reakce probíhající v těle má „svůj“ enzym. Někdy dokonce i několik. Odhaduje se, že je přibližně 3000 enzymů. Objev možnosti jejich všeobecného použití pochází od prof. Maxe Wolfa, který jejich účinky popsal v. r. 1970. Od té doby metodika technilogie výroby tak, aby enzymy zůstaly funkční i ve formě tablet, dražé nebo kapslí, značně pokročila, což umožňuje formulovat produkty z jejich víceméně kompletních směsí, aniž by přitom došlo ke zničení jich samých navzájem.

 

Účinky: Výrazný protizánětlivý účinek, podpora stavu pojivové tkáně, snížení hladiny cholesterolu, pozitivní vliv na oběhový systém, podpora imunitního systému, antifibrozní účinek. Použití je vhodné u některých pooperačních stavů, revmatoidní artritídy, revmatizmu měkkých tkání a artroze.