Chyba
  • Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_finder, 1

Chrom

Dr. Michael Sharon, Komplexní výživa, Pragma, 1994 str. 64

 

Chrom je nezbytná živina, která je však z potravin, jako mouka a cukr, odstraněna rafinací. Jeho hlavním úkolem je metabolismus glukozy a syntéza mastných kyselin a cholesterolu. Dostatek chromu je nezbytný pro diabetiky, hypoklikemiky a a pro pacienty s vysokým krevním tlakem a vysokou hladinu cholesterolu v krvi.

 

Nedávno bylo objeveno, že chrom je hlavní složkou tolerance glukózy (GTF) 

Zdravé tělo si tvoří svůj vlastní GTF z chromu, vitamínu B3, a určitých aminokyselin.

 

Hlavním důvodem nedostatku chromu v těle je příliš mnoho rafinovaného cukru a bílé mouky v naší stravě a dále to , že půda v níž jsou rostliny pěstované je chudá na živiny. Nemletá pšenice obsahuje v průměru 175 mcg chromu na 100g, zatímco mouka pouze 23 mcg na 100g. Rafinování třtiny na cukr ničí 93% chromu z původní suroviny.