Chyba
  • Při nahrávání komponenty došlo k chybě: com_finder, 1

Ztráty účinných látek v některých potravinách

  

  Složka mg/100g 1985 (mg/100g) 1996 (mg/100g) 2002 (mg/100g) Ztráta daného prvku
Brokolice Vápník 103 33 28 72.8%
Kyselina listová 47 23 18 61.7%
Hořčík 24 18 11 54.2%
Fazole Vápník 56 34 22 60.7%
Kyselina listová 39 34 30 23.1%
Hořčík 26 22 18 30.8%
Vitamin B6 140 55 32 77.1%
Brambory Vápník 14 4 3 78.6%
Hořčík 27 18 14 48.1%
Mrkev Vápník 37 31 28 24.3%
Hořčík 21 9 6 71.4%
Špenát Vápník 62 19 15 75.8%
Vitamín C 51 21 18 64.7%
Jablka Vitamín C 5 1 2 60.0%
Banány Vápník 8 7 7 12.5%
Kyselina listová 23 3 5 78.3%
Hořčík 31 27 24 22.6%
Vitamin B6 330 22 18 94.5%
Jahody Vápník 21 18 12 42.9%
Vitamín C 60 13 8 86.7%

Zdroj: Geigy Pharmakonzem, Švýcarsko /1985/, Lebensmittellabor Karslsruhe /1996/